Gyakran találkozunk a jelenséggel, hogy amikor először szembesül valaki azzal, hogy makacs, szűnni nem akaró hang van a fülében, akkor egy gyógyszerben, műtétben keresi a megoldást. Nos, ilyen úgynevezett fülzúgás gyógyszer nem létezik, de megoldás a fülzúgásodra igen!

Sokkal fontosabb ugyanis, hogy minden olyan fontos információval és tudással rendelkezz, ami ahhoz kell, hogy a fülzúgás kezelésed sikerrel járjon. Ehhez ajánlunk a figyelmedbe néhány fontos cikket a blogunkon, amiben mindezt megtalálod!

Mit jelent rád nézve a fülzúgás?

Mielőtt bármibe is belekezdenél, fontos, hogy pontosan tudd, mivel is jár az, hogy a fülzúgás megjelent az életedben. Mert ez nem pusztán azt jelenti, hogy mostantól van egy kellemetlen hang, ami az életed részévé vált, hanem bizony vannak olyan mellékhatásai, amelyek megnehezítik számodra a hétköznapokat. Ezekkel nem árt tisztában lenned, hogy felismerd, mely tünetek azok, amelyek a fülzúgásodhoz köthetőek! Itt olvashatsz erről többet!

Létezik-e fülzúgás gyógyszer? - A legfontosabb olvasnivalók a témában

Forrás: Unsplash

Tévhitek, amiket nem szabad elhinned

Döbbenetesen sokan élnek a fülzúgásunkkal együtt csak azért, mert olyan állításokat fogadnak el róla, amelyek megalapozatlanok. Sajnos, ezen az sem segít, hogy kevés olyan specialista van jelenleg Magyarországon, aki valóban jártas a fülzúgás feltárásában és kezelésében, így sok fülzúgásban szenvedőt tényleg azzal engednek ki az orvosi rendelőből, hogy:

Hát, ezzel nem tudunk mit kezdeni, próbálja megszokni!

A tévhitek károsak. Megakadályoznak abban, hogy mielőbb a gyógyulás útjára lépjünk. Mi itt összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló tévhiteket, hogy örökre leszámolhass velük!

Alapdolgok a fülzúgásról, amiket tudnod kell, mielőtt orvoshoz mész

Jobb felkészülten megjelenni az orvos előtt, mert így biztosan nem kerülsz mellékvágányra, ami sajnos előfordulhat, mivel kevés orvos ért igazán a fülzúgás kezeléséhez. Itt olvashatsz arról, hogy mi is a fülzúgás, itt arról, hogy milyen okok válthatják ki a megjelenését, itt pedig írtunk egy ellenőrző listát, amivel ellenőrizheted, hogy biztosan jó kezekben vagy-e!

Fontos, hogy ne add fel kezelés közben!

Ha már jó szakemberhez kerültél, akkor az a legfontosabb célod, hogy ne add fel, míg nem jön a sikerélmény! Mivel a fülzúgás kezelés során nem azonnal jönnek az eredmények, a türelmetlenség és a tehetetlenség érzése miatt sokan félbehagyják azt. Pedig a siker fontos összetevője az is, hogy végigcsináljuk a gyógyító eljárást, míg el nem érjük a vágyott célt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden fülzúgás más és más. Van, akinél pár hét, pár hónap múlva bekövetkezik a javulás, de van, akinél egy évre is szükség van az előrelépéshez.

Ez a cikk segíthet neked abban, hogy átlendülj a nehézségeken!

Létezik-e fülzúgás gyógyszer? - A legfontosabb olvasnivalók a témában

Forrás: Unsplash

Vedd komolyan a stresszkezelést!

Bármilyen szervi elváltozás vagy betegség áll a fülzúgásod hátterében, azokat fel lehet tárni, és el lehet kezdeni kezelni. A stresszel azonban neked kell elbánnod, neked kell felismerned, mi váltja ki belőled, mit kell kiiktatnod az életedből, min kell változtatnod.

Ebben a cikkben elolvashatod, milyen összefüggés van a fülzúgás és a stressz között, itt pedig számos ötletet meríthetsz ahhoz, milyen technikákat választhatsz a leküzdésére!

Derítsd ki, mi erősíti fel a hétköznapokban a fülzúgásodat, és iktasd ki!

Enyhítsd a fülzúgásodat!

Sehol nincs kőbe vésve, hogy amíg nincs jelentős változás a fülzúgásod intenzitásában, addig elviseld az állandó zúgást. Ez pedig azt jelenti, hogy bátran élhetsz olyan praktikákkal, amelyek segítenek könnyebben együtt élni a fülzúgással. Pár tippet ehhez itt gyűjtöttünk össze, de a maszkolók, zajgenerátorok is sokat segíthetnek, ezekről itt olvashatsz! Ha pedig jellemző a fülzúgásodra, hogy időnként intenzívebben szól, máskor pedig halkabban, akkor érdemes kiszűrnöd azokat a tényezőket, amelyek felerősítik a zúgást – ehhez itt kaphatsz hasznos segítséget.

Tedd meg tehát az első lépést, olvass el minden cikket, majd jelentkezz be hozzánk egy teljeskörű vizsgálatra, és mi személyre szabott kezeléssorozatot alakítunk ki számodra!

Legyél felkészült, és vedd a kezedbe az irányítást, ne engedd, hogy a fülzúgásod uralkodjon rajtad!

Időpontot foglalok!