Mikor forduljon közvetlenül a Tinnitus Klinikához?

A fülzúgás, vagy tinnitus kezelése egy összetett folyamat, és fontos, hogy pontosan tudja, milyen lépéseket kell követnie a legmegfelelőbb ellátás érdekében. Az alábbi útmutató segít az Ön számára meghatározni, mikor és hova forduljon.

1. Először a Fül-Orr-Gégész (FOG) szakorvoshoz:

Ha fülzúgást észlel, az első lépés az, hogy Fül-Orr-Gégész szakorvoshoz forduljon, lehetőleg 24-72 órán belül, a tünetek megjelenésétől számítva. Ő fogja elvégezni az alapvető szakorvosi vizsgálatokat és elvégezni az ebben a szakaszban legcélravezetőbbnek ítélt kezeléseket.

2. A FOG szakorvos által javasolt vizsgálatok:

A szakorvos által javasolt további vizsgálatok elvégzése után kapott dokumentációval már bejelentkezhet a Tinnitus Klinikára. Ez a dokumentáció alapvetően szükséges a további kezeléshez.

3. Átfogó diagnosztikai és teljeskörű audiológiai vizsgálat a Tinnitus Klinikán:

Amennyiben már rendelkezik a FOG szakorvos által kiállított dokumentációval, a Tinnitus Klinikán elvégzik a teljeskörű audiológiai vizsgálatot, amely mélyrehatóan feltárja hallásának állapotát és a fülzúgás természetét.

4. Fülzúgás időtartama és szakaszai:

A fülzúgásnak különböző szakaszai vannak:

  1. Akut szakasz: A fülzúgás megjelenésétől számított első 12 hét.
  2. Szubakut szakasz: 3-6 hónapig tart.
  3. Krónikus szakasz: 6 hónap után.

Fontos, hogy minden szakaszban az ajánlott szakorvosi útmutatásokat kövesse.

Összefoglalva:

Amennyiben fülzúgást tapasztal, először mindig forduljon Fül-Orr-Gégész szakorvoshoz. Csak a szakorvos által elvégzett vizsgálatok és kezelések után keressen fel minket a Tinnitus Klinikán a további specializált ellátás érdekében. Ezzel biztosíthatja, hogy a legmegfelelőbb és legátfogóbb kezelést kapja meg.