A fülzúgás kezelése terápiás eszközökkel

A fülzúgás kezelése összetett. Azon túl, hogy pontosan fel kell tárnunk a mögötte meghúzódó okokat, jól felépített, komplex kezelésre van szükség. Bár a legtöbb fülzúgás kezelésével foglalkozó ellátóhelyen jellemzően csak egy adott terápiát használnak, mi ezzel nem értünk egyet. Több, gyakran párhuzamosan zajló kezelésre van szükség!

Mivel nincs két egyforma fülzúgás, így – ha eredményt akarunk elérni – egyforma kezelés sem, fontosnak tartottuk, hogy minden hatékony terápiás eszköz a rendelkezésünkre álljon, hogy mindenki személyre szabott terápiában részesülhessen.

Messze a mi klinikánk a legfelszereltebb fülzúgás centrum Magyarországon, a legtöbb terápiás kezelés csak nálunk elérhető!

Lágylézer terápia

A lágylézer terápia fülzúgás kezelési céllal történő felhasználása nem új keletű. Az elmúlt harminc évben számos szakmai vizsgálat jelent már meg a lágylézer fülzúgásra gyakorolt pozitív hatásáról: gyulladáscsökkentő, mikrokeringést javító képességének köszönhetően  javíthatja az érintettek életminőségét, fülcsengését.

Terápiák eszközökkel

Forrás:

Nem mindegy, milyen a készülék!

Több éves szakmai tapasztalatunk, valamint klinikai kutatások vizsgálatai alapján a lágylézer eszköznek el kell érnie, vagy meg kell haladnia a szükséges 50mW energiát ahhoz, hogy hatékony lehessen.

Mi próbáltuk az általános, egyébként remek referenciával rendelkező 1-5mW teljesítményű lézereket, de nem voltunk elégedettek az eredményeikkel. Viszont rátaláltunk egy magyar fejlesztésű, 5mW teljesítményt meghaladó lézerre, aminek köszönhetően a kezeléseink sikeressége nagymértékben megnőtt. Nagy előnye, hogy bármilyen kezeléssel kombinálható.

Hiperbár oxigénterápia

A kezelés egy speciálisan kialakított nyomásálló kamrában történik, ahol a normál légköri nyomás másfél-kétszeresét állítjuk elő. A megnövelt nyomás mellett százszázalékos orvosi tisztaságú oxigént adunk be, így a belső fül hajszálerei több oxigénhez jutnak. A mikrokeringés működése javul, aminek következtében a fülcsengés mérséklődik. Ez különösen akkor eredményes, ha a fülzúgás mögött keringési problémák húzódnak meg.

Akupunktúra

Az akupunktúra több mint háromezer éves múltra tekint vissza. Egy holisztikus eljárásról beszélünk, melynek alapja az ellentétes energiák – a Yín és Yang – áramlása. A Csí, amelyet leginkább energiaként ismerünk, a testfelszín „energiapályáin”, azaz meridiánjain kering. Ezen meridiánokon helyezkednek el az akupunktúrás pontok, melyek összeköttetést teremtenek a belső szervekkel, izmokkal, inakkal, adott esetben a fülünkkel.

Terápiák eszközökkel

Forrás: 123RF

Az akupunktúra során a fül gyógyítását elősegítő akupunktúrás pontokat ingerlik tűvel vagy lézerfénnyel. Az ingerlés stimulálja a vegetatív idegrendszert, és a test öngyógyító mechanizmusát kihasználva regenerálja a sérült részt, így a fülzúgás mérséklésében is sokat segít.

BEMER mágneses terápia

A BEMER mágneses terápia kiemelkedően hatékony eredményekkel rendelkezik a fülzúgás gyógyításában, hiszen az egyik alap kiváltó okot kezeli: a keringési problémákat. Működési elvét az érrendszerre gyakorolt hatása adja, amelyet a sok éven keresztül tartó kutatás eredményeképpen kifejlesztett komplex, széles hatóspektrumú jelkép sugárzásával érnek el. A BEMER mágneses terápia bizonyítottan javítja a mikrokeringés működését, és növeli a véráramlatban lévő oxigénszintet. Ettől válik a fülzúgás hatékony terápiás eszközévé.

Terápiák eszközökkel

Forrás: 123RF

Integrált manuálterápia

Az integrált manuálterápia a fülzúgás kiváltásáért felelős mozgásszervi problémákat segít kezelni. A fülcsengés kiváltó oka lehet a hanyag testtartás, a nyak, a vállak és a fej rossz tartása, mozgatása, a gerincproblémák és derékfájdalmak. Ezekben az esetekben a  fülzúgás elleni torna nem merülhet ki a jógában vagy egy kis nyakkörzésben, hanem komolyabb kezeléshez kell folyamodnunk.

Terápiák eszközökkel

Forrás: 123RF

Az integrált manuálterápia, amelynek célzott alkalmazása a megfelelő helyen, megfelelő intenzitással és megfelelő ideig alkalmazva aktivizálja a test öngyógyító és regeneráló folyamatait. Ennek köszönhetően javul a testtartásunk, csökkennek a fájdalmaink.

Nálunk a terápiás eszközöket nem kötelező megvásárolni! Mi biztosítjuk az eszközök bérlési lehetőségét, de akár a Tinnitus Klinika rendelőjében is elvégezzük a kezelést! Önnek csak be kell jönnie a kezelés idejére!