Amikor Ön belép valamelyik Tinnitus Klinika egységünkbe, ott egy barátságos recepciós fogadja, aki segít Önnek az adminisztrációs folyamatokban, valamint bármilyen kérdés esetén rendelkezésre áll.
Miután az adminisztrációs részletekkel elkészült, a szakembereinkhez vezetik és a részletes anamnézis felvételt és vérnyomásmérést követően elvégzik a széleskörű diagnosztikus audiológiai vizsgálatokat.
Klinikáinkon számos, Magyarországon még egyedülálló, speciális vizsgálati módszert alkalmazunk, hogy a fülzúgással kapcsolatos panaszokat a legpontosabban diagnosztizáljuk és kezeljük.

Diagnosztikai eszközeink közül elsőként a tympanométerrel találkozik, amely segítségével közép- és belsőfül elváltozásait tudjuk vizsgálni, így kizárhatjuk azokat, vagy megbizonyosodhassunk az elváltozások jellegéről. Ez az első lépés a fülzúgás okainak kiderítésében.

Ezt követi a tisztahang küszöb audiometria,- ami egy szubjektív hallásvizsgálati módszer, amelynek segítségével meghatározható a legkisebb intenzitású hang, amit már hall a páciens.  A vizsgálat hangszigetelt helységben, úgynevezett csendes kamrában történik. A vizsgálat során a fül mögötti csontos területre helyezett eszközön át érkező rezgések, illetve a fülhallgatóban hallható tiszta hangok érzékeléséről a páciensnek visszajelzést kell adnia a vizsgálatot végző audiológus számára. A két fülön külön-külön határozzuk meg a légvezetéses hallásküszöböt és a csontvezetéses hallásküszöböt, melyről egy úgynevezett audiogram készül. Ennek segítségével pontos képet kaphatunk a halláscsökkenés mértékéről, típusáról, ezek alapján pedig a páciens általános hallásállapotáról.kellemetlenségi küszöb vizsgálat a hallásunk egy speciális aspektusát vizsgálja. Míg a hagyományos hallásvizsgálatok azt mérik, milyen halk hangokat képesek vagyunk még észrevenni (ezt nevezzük hallásküszöbnek), a kellemetlenségi küszöb azt a hangintenzitást határozza meg, ami már kellemetlen vagy fájdalmas a hallgató számára.

Miért fontos ez?

Néhány embernek rendellenesen alacsony a kellemetlenségi küszöbe, ami azt jelenti, hogy már viszonylag halk hangok is kellemetlenül hatnak rájuk. Ez a jelenség különösen gyakori azoknál, akik fülzúgásban vagy egyéb hallási rendellenességekben szenvednek.

A kellemetlenségi küszöb vizsgálat segít az audiológusnak és az orvosnak megérteni, hogy a páciens milyen hangokra reagál érzékenyen. Ez különösen fontos lehet például a hallókészülék beállításánál, vagy minden olyan terápiánál, ahol hanggal dolgozunk, annak érdekében, hogy az ne legyen túl hangos és ne okozzon kellemetlenséget.

tinnitometria egy olyan speciális vizsgálat,   amelyet fülzúgás (tinnitus) diagnosztizálására, annak jellemzőinek mérésére használnak. Az orvosunk ezen eredmények alapján tudja a legmegfelelőbb kezelési stratégiát kialakítani Önnek.

Ha Önnek Lenire* kezelést javaslunk, ezen eredmények alapján állítjuk be a kezelést.

tinnometer különlegessége, hogy használatával lehetséges sokkal szélesebb frekvencia sávban vizsgálatot végezni, mint a hagyományos klinikai audiométerekkel. Ez azt jelenti, hogy a tinnometer képes azokat a frekvenciákat is észlelni és mérni, amelyek a normál hallásvizsgálati eszközök határain kívül esnek. Emellett a tinnometer egyedülálló módon képes több, párhuzamosan jelenlévő fülzúgás frekvencia egyidejű feltérképezésére is. Ez különösen fontos azoknál a pácienseknél, akik egyszerre több különböző frekvenciájú fülzúgást érzékelnek. A tinnometer segítségével szakembereink képesek pontosan meghatározni ezen frekvenciákat, ami nagyban hozzájárul a hatékonyabb és célzottabb kezelési terv kialakításához.

 

Összefoglalva, a tinnitometria, és különösen a tinnometer , rendkívül fontos eszköz a fülzúgás pontos diagnosztizálásában. Lehetővé teszi az orvosok számára, hogy részletes képet kapjanak a páciens fülzúgásának természetéről, így a legmegfelelőbb kezelést tudják ajánlani.

*A Lenire egy innovatív kezelési módszer a fülzúgás, vagy más néven tinnitus kezelésére. A Lenire egy kombinált terápiát kínál, amely a hangterápiát egyedülálló módon ötvözi a neuromodulációs technológiával.

Mi ez pontosan?
Hangterápia: A páciens egy speciális fejhallgatón keresztül hallgat meg egy személyre szabott hangprofilból álló hangsorozatot.
Neuromoduláció: Ezzel a technológiával egy kis eszközön keresztül finom elektromos impulzusokat éreznek a páciensek.
A két módszer kombinációja célzottan befolyásolja az agy hallóközpontját, ami a fülzúgás érzetét okozza.
Miért hasznos ez?A Lenire terápia célja, hogy csökkentse a fülzúgás intenzitását és zavaró hatását.
A Lenire kezelés személyre szabott, ami azt jelenti, hogy minden egyes páciens számára egyedülálló hangprofil és stimulációs minta kerül kialakításra. A kezelés során a páciensek rendszeresen viselik a készüléket otthonukban egy meghatározott ideig, hogy a lehető legjobb eredményeket érjék el.
Összefoglalva, a Lenire egy modern, tudományosan alátámasztott módszer a fülzúgás kezelésére, amely a legújabb technológiákat használja a páciensek életminőségének javítása érdekében.

A vizsgálatok során kollégáink mindig elmagyarázzák a vizsgálat menetét, és válaszolnak minden felmerülő kérdésére. Célunk, hogy Ön teljes képet kapjon állapotáról és a lehetséges kezelési módszerekről. A Tinnitus Klinika minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy Ön a legjobb ellátást kapja nálunk.