Rólunk

A Tinnitus Klinika létrejöttéhez hosszú út vezetett, és nem is történt meg egyik napról a másikra. Messziről indultunk. Nyolc év információ gyűjtése, szervezése és munkája kellett ahhoz, hogy létrejöjjön az ország vezető fülzúgás ambulanciája, onnantól kezdve, hogy elvetettük a gondolatmagot. Sok szakember együttműködése, tudása, gondolatai, a nemzetközi és hazai tapasztalatok összegzése, és hatalmas energiaráfordítás kellett hozzá. Addig dolgoztunk, míg a gondolatmag szárba nem szökkent, és bimbót nem hozott. Fáradtságos munka volt, de megérte.

Nem akartunk félmegoldást, sem részleges segítségnyújtást. Tudtuk, hogy a fülzúgás nem az a probléma, amire ez elég lenne. Mi a közel tökéletes megoldást kerestük, és azt gondoljuk meg is találtuk azt egy új alapokon nyugvó fülzúgás ambulancia létrehozásában.

Hogyan kezdődött?

Audiológiáinkon nap mint nap találkozunk a fülzúgásban szenvedő emberek tömegével. Reményvesztett emberekkel, akiknek az életét élhetetlenné tette a fülzúgás. Akkor tehetetlenek voltunk: nem volt meg a megfelelő tudásunk, nem voltak a fülzúgás kezeléséhez megfelelő eszközeink. Úgy döntöttünk, ezen változtatnunk kell.

Célunkká vált a fülzúgással élők életének megkönnyítése, és a fülzúgás felszámolása.

Elkezdtük képezni magunkat a fülzúgás diagnosztikájából és kezelési lehetőségeiből. Kutattunk és konferenciákra jártunk. Megnéztük, hogyan csinálják a legjobbak itthon és külföldön, és tanultunk belőle. Már három éve aktívan segítettünk a fülzúgásban szenvedőknek a Maros utcai rendelőintézetben a terápiáink egy részével, amikor a jelenlegi csapat szűk magjával úgy döntöttünk, ideje kialakítanunk a saját rendszerünket, és Tinnitus Klinika néven elindítanunk egy fülzúgás ambulanciát.

A Tinnometer hozta meg az áttörést

Nem volt könnyű dolgunk. Azt akartuk, hogy átfogó vizsgálatok előzzék meg a fülzúgás kezelését, ám a diagnosztikához szükséges legmegfelelőbb eszközt még keresnünk kellett. – ebben is a legprofesszionálisabb megoldást akartuk biztosítani. Így került hozzánk 2018-ban egy speciális műszer: a Tinnometer.

A Tinnometer nem csak egy diagnosztikai eszköz. Amellett, hogy jelenleg a legpontosabban tudja megmérni a fülzúgás hangját, sokoldalú terápiás eszközként is működik. Képesek vagyunk a Tinnometer segítségével egyénre szabott terápiát is kialakítani, ami fontos szempont volt,

hiszen tudtuk, hogy minden fülzúgás más és más terápiát igényel!

Ezért gyűjtöttük össze a lehető legtöbb, fülzúgás kezelésére alkalmas terápiát, amelyek hatékonyságát klinikai kutatási eredmények támasztják alá. Mi nem csak a fülzúgás tüneti kezelésére akartunk koncentrálni, hanem az azt kiváltó alapbetegséggel is foglalkozni akartunk. Megkerestük az alapbetegségek legjobb specialistáit, hogy ők kezeljék az ügyfeleinket. Minden terápia megtalálható nálunk, amiről úgy gondoltuk, hogy szükséges lehet a fülzúgást kiváltó alapbetegségek gyógyításához és a fülzúgás, mint tünet kezeléséhez.

Azt akartuk, hogy mindenki, aki hozzánk jön segítséget kérni, helyben kapja meg a számára legmegfelelőbb kezelési eljárást. Nálunk nincsen tucat megoldás: mindenki egyéni diagnosztizálást és arra épülő kezelést kap.

Célunk volt egy speciális csapat összeállítása

Azt szerettük volna, hogy olyan csapat álljon össze, aminek tagjai ízig-vérig elkötelezettjei a fülzúgás kezelésének. Összegyűjtöttük és kiképeztük fülzúgás specialistáinkat, és célul tűztük ki, hogy országszerte terjesszük a fülzúgás kezeléséhez szükséges tudást. Rendszeresen képzést biztosítunk más szakembereknek is, hogy még több fülzúgásban szenvedő ember jusson szakszerű ellátáshoz, lehetőleg a lakhelyéhez minél közelebb!

Szintén célunk a fülzúgással kapcsolatos információk terjesztése, hogy a fülzúgásban szenvedő emberek időben kérjenek segítséget. Úgy látjuk, sok a tévhit a fülcsengéssel kapcsolatban, és nem kap elég figyelmet a hallás védelme sem. Mi beállunk a hallásvédelem zászlaja alá, reméljük, ezzel is elősegítjük, hogy csökkenjen a fülzúgásban érintettek száma.

Törekedtünk arra, hogy mindenki tudjon élni a segítségünkkel

Számunkra fontos volt az elérhetőség és a megfizethetőség. A minőségi tinnitus ellátás mindenkinek kell, hogy járjon, így árainkat és lehetőségeinket is ehhez igazítottuk. Nálunk nem kötelező megvásárolni a terápiás eszközöket, élhetünk a bérlés és a helyben végzett kezelés lehetőségével is azoknál a terápiáknál, ahol ez megvalósítható.

Mi azt szeretnénk, ha mindenki újra tudná élvezni a csendet.

A Tinnitus Klinika a vezető magyarországi fülzúgás diagnosztizáló és terápiás megoldást nyújtó szolgáltató, ahol a legújabb klinikai kutatási eredményeken alapuló, bizonyított terápiás eljárásokat ajánljuk fülzúgásban és/vagy hallásvesztésben szenvedő ügyfeleinknek. Személyre szabott diagnosztikai és terápiás megoldásokkal dolgozó, elhivatott és magasan képzett kollégáink nemcsak audiológiai, de pszichológiai, neurológiai tudományos eljárások segítségével csökkentik vagy akár teljes sikerrel kezelik a fülzúgást és hallásvesztést. Fontos feladatunknak tartjuk az edukációt, az elérhető lehetőségek megismertetése utáni tudatos terápia választást.

A Tinnitus Klinika az Ön csendjéért létezik!