ÁLTALÁNOS MEGOLDÁSOK

HANGTERÁPIA

TERÁPIÁK ESZKÖZÖKKEL

TERÁPIÁK ESZKÖZÖK NÉLKÜL

Hogyan zajlik nálunk a fülzúgás kezelése?

A Tinnitus Klinika szakmai protokollja nyolc év átfogó kutatási eredményei alapján épült fel. Az alaposan átgondolt kezelési rendszer magában foglalja az eddigi legszélesebb terápiás eszköztárat, valamint a legfrissebb fejlesztéseket is alkalmazó diagnosztikai eszközöket. Az eljárások jelentős része kizárólag a Tinnitus Klinikán elérhető.

Abból indultunk ki, hogy olyan klinikailag igazolt terápiás eljárásokat gyűjtünk össze, amelyek a fülzúgást kiváltó alapbetegségeken keresztül hatnak. Terápiás kínálatunk minden kezelése és eljárása az adott  típusú fülzúgás kezelése esetén alkalmas.

Hangterápiák a hallott hang kioltására

Mivel a fülzúgás az agy által, egy külső hangforrás nélkül hallott hang, a kezelések egy része ennek a hangnak az elfedésére és kioltására irányul. Ezt hallókészüléknek kinéző zajgenerátorokkal – noiserekkel – tesszük, amelyek a fülünkbe helyezve olyan mesterséges hanganyagokat játszanak le, amik segítenek kioltani a fülzúgás forrását az agyunkban. Ehhez természetesen pontosan meg kell tudnunk határozni, hol keletkezik a hallott hang. Szerencsére erre van alkalmas eszközünk: a Tinnometer.

Fülzúgás kezelése

Forrás: Shutterstock

A fülzúgás kezelése önmagában nem mindig elegendő. Az esetek nagy részében – különösen zajártalom esetén és az idősebb ügyfeleknél – a fülzúgás mellett halláscsökkenés is fennáll. Ilyenkor kombinált készülékeket használunk, amivel a fülcsengést és a halláscsökkenést egyidejűleg kezeljük. Ezek a kombinált készülékek valójában hallókészülékek, amelyikbe beépített zajgenerátort is találunk. Így kúraszerűen hallgathatjuk a dallamot, ha bekapcsoljuk, de egyébként hallókészülékként korrigálja kiesett hallásunkat.

Terápiák keringési és mozgásszervi problémákra

A fülcsengés mögött meghúzódó okok sokfélék lehetnek. Kezeléseinket attól függően ajánljuk és építjük fel, hogy milyen típusú az Ön fülzúgása.

A keringés javítása az esetek többségében fontos része a fülzúgás kezelésének. Fontos, hogy a fül hajszálerei bőséges oxigénhez jussanak a keringés serkentése által – ez szükséges a fül megfelelő működéséhez. Erre alkalmasak alábbi terápiáink:

  • lágylézer terápia
  • hiperbár oxigénterápia
  • BEMER mágneses terápia
  • akupunktúra
  • biofeedback terápia

A nyak, fej rossz mozgásaira, fájdalmaira, a hanyag testtartásra és gerincproblémákra rendszeres masszázst javaslunk, illetve integrált manuálterápiát.

Fülzúgás kezelése

Forrás: 123RF

Életmódbeli változtatásokkal a személyes csendünkért

A fülzúgás kezelése nem mindig csak a gépekről és terápiákról szól. Már csak otthon, az életmódunk változtatásával is sokat tehetünk a helyzet javításáért. Munkatársaink teljes körű tanácsadást tartanak arról, mi mindenre érdemes figyelni a hétköznapokban.

Sportoljunk többet a vérkeringés serkentéséért. Figyeljünk oda, mit viszünk be szervezetünkbe, töltsük fel vitaminkészleteinket, különös tekintettel azokra a vitaminokra, amelyek segítenek a fülzúgás megszüntetésében. Jógázzunk a lelki egyensúlyért és a stressz minimalizálásáért. Minden téren irányt mutatunk, és segítünk elindulni!

Fülzúgás kezelése

Forrás: 123RF

Mi a lélekre is odafigyelünk!

A fülzúgás kezelése számunkra elképzelhetetlen anélkül, hogy az ügyfeleink lelkivilágára ne koncentrálnánk. Amellett, hogy végig Ön mellett vagyunk, és átsegítjük a holtpontokon, biztosítunk olyan terápiákat, amelyek segítenek könnyebben együtt élni a fülzúgással.

Szakemberein közt vannak tinnitus coachok, akik kifejezetten a fülzúgás pszichés feldolgozásának segítésére specializálódtak. Olyan megoldási stratégiákat ajánlanak Önnek, amelyek segítenek könnyebbé tenni a fülzúgás által beárnyékolt hétköznapokat.

Pszichológusainktól elsajátíthatják a mindfulness technikát vagy az autogén tréning praktikáit. Ezek a relaxációs technikák segítenek elcsendesíteni az agyunkat, és együtt élni a fülcsengés kellemetlenségeivel, amíg nem jelentkeznek kézzel fogható eredmények a kezelés során.

Mi nem kötelezzük, hogy megvásárolja a terápiás eszközöket otthonra, ahogyan azt sok helyen teszik! Tudjuk, hogy mennyire nehéz meglévő fülzúgásunkkal, rossz tapasztalatokkal a hátunk mögött belekezdeni egy új kezelésbe! Nálunk lehetőség van a terápiás eszközök bérlésére, de akár be is jöhet hozzánk, és helyben elvégezzük a szükséges fülzúgás kezeléseket!