Miért speciális a Tinnitus Klinika?

Ma a betegségek egy része könnyen kezelhető. Egyértelmű tünetekkel járnak, amelyekre jól bevált kezelést alkalmaznak. De vannak betegségek, amelyek nehezen megfoghatóak: nem ismerjük pontosan, vagy ha igen, nincs az ellátására megfelelően kidolgozott rendszer, eszközpark. A fülzúgás is ilyen.

A Tinnitus Klinika dolgozói mindannyian a fülzúgáshoz kapcsolódó szakmai területek valamelyikéről érkeztek hozzánk. Audiológusként láttuk és tapasztaltuk, hogy sorra jönnek hozzánk az emberek azzal, hogy szűnni nem akaró fülzúgásuk van. Próbáltunk segíteni, de nem tudtunk eléggé. Mi sem kaptunk megfelelő képzést ahhoz, hogy diagnosztizálni és kezelni tudjuk.

Rájöttünk, hogy van egy nagy fehér folt az audiológiai ellátásban: a fülzúgás. És ez zavart bennünket.

Mi nem tudtuk, és nem akartuk azt mondani a hozzánk fordulóknak, hogy tanuljanak meg együtt élni a fülzúgással. Hittünk benne, hogy van megoldás, így keresni kezdtük. Sok kutatás és önképzés után felállítottuk az ország jelenleg vezető tinnitus centrumát. Most már adott minden tudás és eszköz ahhoz, hogy a legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani.

Célzottan képzett szakemberek

Mi fülzúgás specialisták vagyunk, ami hiánypótló az Ön szemszögéből! A legtöbb fülzúgás kezelés azért végződik sikertelenül, mert hazánk kisebb fülzúgással foglalkozó helyei nem a teljes képet nézik, a fülzúgás kezelési lehetőségek egy szűk részét alkalmazzák.

A fülzúgás mögött több, mint kétszáz ok húzódik meg, amit fel kell tárni. Ehhez nem csak audiológusra van szükség, hanem más szakorvosi vizsgálatra is: az ortopéd orvos, fül-orr-gégész, neurológus, vagy a pszichológus szakértelme is sokat számít.

Ám az ő szakértelmüket is ki kell egészíteni a fülzúgás átfogó ismeretével.

A mi tinnitus centrumunk dolgozói a fülzúgásra specializálódtak. Minden fülzúgás specialistánk, és minden külsős, a diagnosztikai rendszerünk részeként megjelenő szakember, aki Önnel kapcsolatba kerül a szükséges vizsgálatok során, átesik egy összetett szakmai képzésen, aminek tematikáját évente frissítjük.

Folyamatosan követjük a szakmai fejlődést, hogy a legújabb fülzúgást érintő terápiás és diagnosztikai eljárások élvonalában maradhassunk. Nem csak magunkat képezzük, célunk az információ terjesztése a társterületek képviselői felé is.

Átfogó vizsgálatot végzünk a kezelés előtt

Addig nem kezdünk bele a kezelésbe, amíg ki nem derül, mi okozhatja a fülzúgást. Ehhez bizonyos vizsgálatokat mi végzünk el, más vizsgálatokat pedig a szakmai protokollunkba tartozó szakorvos végzi. Csak az összes lelet összegyűjtése után választjuk ki Önnel együtt a legmegfelelőbb, komplex terápiát.

Ez azért fontos, mert sok kisebb, fülzúgás kezelésével foglalkozó hely csak néhány terápiát vagy kezelést alkalmaz, előzetes kivizsgálás nélkül. Ezek a kezelések gyakran sikertelenek, ami nem a terápiás eljárás hibája. Egy terápiás eljárás csak akkor végződhet sikeresen, ha a fülzúgást kiváltó alapbetegséget figyelembe véve alkalmazzák.

Mi minden fülzúgást egyedi esetként kezelünk. Nálunk nincs két egyforma fülcsengés, ahogy két egyforma kezelés sem. Mi személyre szabott kezelést állítunk össze, kizárólag az Ön fülzúgására!

Csak klinikáinkon található meg a fülzúgás diagnosztikájában jelenleg egyedülálló fejlesztés: a Tinnometer

A fülzúgás hangjának pontos meghatározása nem egyszerű, és a kevésbé felszerelt, fülzúgással foglalkozó helyek nem is rendelkeznek olyan eszközzel, amivel ezt meg tudnák tenni.

A Tinnometer a teljes hallásfrekvenciában alkalmas a fülzúgás mérésére. Ezt az eszközt speciálisan a fülzúgás meghatározásához készítették, és képes arra, amire egyetlen más diagnosztikus eszköz nem: a szakember és az ügyfél együttesen akár a hallani vélt összes hangfrekvenciát és azok fajtáját is pontosan meghatározhatja. Ennek ismerete megkerülhetetlen a megfelelő hangterápia összeállításához.

Hatásos terápiás eszközöket használunk, amelyeknek használatát szakemberek felügyelik, vagy tanítják meg.

A Tinnitus Klinika által alkalmazott terápiákat alapos válogatás után, hosszú és részletes szakmai vizsgálat alapján gyűjtöttük össze. Visszajelzések alapján tudjuk, hogy a legtöbb fülzúgás kezelésével foglalkozó ellátóhelyen jellemzően csak egy adott terápiát használnak, ami szakmai véleményünk szerint nem elég!

Célunk, hogy a kezelési lehetőségek legszélesebb köréből tudjuk Önnek a legmegfelelőbb terápiát kiválasztani.

Nálunk nem kell megvennie a terápiás eszközt, az otthoni használathoz bérelheti, vagy Klinikáinkon kezeltetheti is magát velük!

Mi tudjuk, mennyire nehéz belevágni egy bizonytalannak tűnő kezelésbe, különösen, ha olyan nehezen megfogható jelenségről van szó, mint a fülzúgás. A döntés meghozatalában akartuk azzal segíteni minden tinnitus centrumot felkereső ügyfelet, hogy nem kötelezzük őket vásárlásra.

Számunkra fontos a bizalom és a gyógyulásba vetett hit megerősítése. Ezért Klinikáinkon Ön kipróbálhatja a javasolt terápiát, mielőtt eldönti, hogy, a kezelést valamelyik tinnitus centrum helyszínén elvégezteti, vagy a terápiás eszközt kikölcsönzi, vagy megveszi.

Mi hiszünk abban, hogy a személyre szabott kezelés mindenkinek jár!