Rólunk mondták

Te szabad és méltóságos embernek születtél. Jogodban áll mindenkor elmondani a véleményedet. Amit én mondok, azt helyesnek és jónak tartom. De ez nem jelenti azt, hogy ezzel szemben ne lehetne más véleményed. Állj föl és mondd el! Vitatkozz velem és én szívesen igazat adok neked, ha meggyőzöl valamiről. Ne félj attól, hogy megharagszom rád, mert másképp gondolkodsz!

Sánta Ferenc

Tinnitusom (fülzúgás) közel két hónapja kezdődött. Kezdetben elviselhetetlenül hangos volt: egyszerűen nem tudtam kikapcsolni, elvonatkoztatni tőle, ezért feszült voltam, nyugtalan és türelmetlen. Eleinte infúziós kezelést kaptam, valamint vérkeringés javító gyógyszereket szedtem, nem segített. Aztán megismertem egy másik terápiát, amit a Tinnitus Klinikánál dolgozó szakember ajánlott.

Naponta végeztem a kezeléseket. Mivel a kezelés számos pozitív hatással rendelkezik, nem csupán a Tinnitus kezelésére használtam.

Napról-napra jobban vettem az akadályokat: a javasolt kezelés olyan mértékben segített a Hang halkításában, hogy két hét után már újra élvezni tudtam az életem. Elhagytam a gyógyszereket, helyettük elkezdtem vitaminokat szedni és relaxációs gyakorlatokat végezni – minden egyes nap. Járok gyógytornára, fizikoterápiára és gyógymasszázsra is, továbbá rengeteg hasznos információt nyújtott számomra az egyik applikáció, amit ajánlottak.

Ebben a helyzetben kiemelkedően fontos az ember hozzáállása, de legfőképp az, hogy ne legyen úrrá rajta a pánik és a depresszió. Ilyenkor nagyon sokat számít akár egy apró fénysugár is… Az általuk javasolt terápia ezt adta nekem. Reményt és bizakodást, mivel javult az állapotom és úgy érzem, általa visszakaphatom a régi életem.

Niki-jogaszNiki, 27 éves Jogász

A fülzúgásom 2006 nyarán kezdődött, egy Edda koncert után. A koncert péntek este volt, mikor hazaértem érzékeltem a fülzúgást, de különösebben nem foglalkoztam vele, mondván máskor is volt már ilyen az után, hogy hosszabb ideig voltam hangos helyen. A probléma szombat reggel kezdődött, amikor észrevettem, hogy a csengés egyáltalán nem halkult, ugyanolyan erősségű, mint a koncert után volt. Miután vasárnapra sem javult, orvoshoz fordultam, ahol a vizsgálatok után derült ki, hogy tinnitusom van. A fülcsengés kb. 30 db erősségű volt, de szerencsémre halláskárosodást nem szenvedtem, azonban az érzékenység 20-50 db között mozgott.

2015-ben ismerkedtem meg a Belltone noiser készülékkel. Mióta használom a fülcsengés erőssége lecsökkent a felére, illetve az érzékenysége is sokat javult, amit a mindennapokban is észreveszek. A készüléket esténként szoktam használni, mivel napközben zajvédő füldugót kell hordanom. A készülékkel teljes mértékben elégedett vagyok, kompakt, viselése egyáltalán nem zavaró.

Tamas-diakTamás, 25 éves Diák

Napközben mint hallókészülék használom a készüléket, de úgy van beállítva, ha teljes csendben vagyok akkor bekapcsol mint noiser. Munka után napi 2-3 órát is használom, főleg pihenés közben. Eltereli a gondolataimat a fülzúgásomról.

Tibor-belgyogyaszTibor, 55 éves Belgyógyász Orvos

A munkám során használom a készüléket, főleg tárgyalásokkor, mert annyira zavar a fülzúgásom, hogy nem tudom a munkámra figyelni. Segít a koncentrációban, eltereli a gondolataimat, nem a zúgásra koncentrálok.

Emese-irodai-dolgozoEmese, 27 éves Irodai dolgozó

A féloldali halláscsökkenésemre használom a készüléket mint erősítő, teljes csendben illetve a utcán pedig mint noiser. Segít elfedni a nagyon erős fülzúgásomat, megnyugtat, pihentebb vagyok.

Monika-szocialis-munkasMónika, 57 éves szociális munkás

Fél oldali igen erős fülzúgásom illetve halláscsökkenésem van. Kb 1 éve használom a készüléket mint erősítő. a munkám nagyrészében csendben dolgozom, ilyenkor elviselhetetlen a fülzúgásom. A készülék ilyenkor bekapcsol mint noiser, elfedi a fülzúgásomat, koncentrálni tudok a munkámra. A készülékkel alszom, mert ha nincs elfedve a fülzúgásom, altatóval sem tudtam aludni, gyakran felébredtem.

Eva-konyveloÉva, 52 éves Könyvelő

A készüléket napközben mint erősítő használom, de éjszakánként felébredek a fülzúgásomra, ilyenkor mint noiser használom a készüléket, hogy vissza tudjak .

Miklos-nyugdijasMiklós, 75 éves nyugdíjas

A képek nem a referenciát adó személyeket ábrázolják, az anonimitás érdekében.

Saját tapasztalatainak megosztásával segíthet sorstársainak!

Ha szeretné ezek megosztásával támogatni őket, kérjük küldje el központi e-mail címünkre. Jelölje meg, hogy névvel és fényképpel vállalja-e a történetét vagy csak keresztnév, munkakör és település fogadható el Önnek.
…Vagy mondja el véleményét Facebook oldalunkon!