Miért fontos a személyre szabott kezelés?

Sok fülzúgásban érintett, mikor hozzánk kerül, panaszkodik, hogy kapott már több kezelést, de egyik sem segített neki. Ilyenkor nehéz dolgunk van, hiszen nem csak a fülzúgás kezelését kell megoldanunk, hanem az ügyfél bizalmát is újra fel kell építenünk.

Meg kell értetnünk a hozzánk érkezőkkel, hogy a fülzúgást nem egyszerű kezelni. Nem elég véletlenszerűen bizonyos kezeléseket bevetni – mint ahogyan azt addig kapták – , hanem jól átgondolt rendszer alapján kell a terápiát felépíteni.

Személyre szabott megoldások

Forrás: 123RF

Ugyanazok a megoldások, amelyek szakértő kezekben jól használva hatékonyak és tényleg segítenek, a hozzá nem értő személyek kezében kevésbé hatékonyak, vagy egyáltalán nem segítenek.

Sajnos, a szakavatatlan segítség jelentős rombolással bír. Aláássa a fülzúgásban szenvedők bizalmát, így amikor egy tapasztalt és hozzáértő szakemberhez kerülnek, az az ügyfél részéről – érthető módon – teljes elutasítással találja szembe magát.

Nincs két egyforma fülzúgás!

Mindig elmondjuk, hogy a fülzúgásra nem létezik egyetlen hatékony, mindig alkalmazható terápia, mert minden fülzúgás más és más! Mivel soha nem önálló betegségként jön létre, hanem valamilyen elváltozás vagy betegség kísérő tüneteként, közel kétszáz okból kell kiderítenünk, melyik okozhatja az ügyfél fülcsengését.

Ehhez olyan diagnosztikai és kezelési eszközökre, szemléletmódra van szükség, ami nem jellemzi a fülzúgás gyógyulását ígérő helyek többségét. A fülzúgás diagnosztizálását nem képes egyedül egy szakember kezelni, hanem több orvosi terület szakértőjének átfogó vizsgálatára van szükség. Gyanakodjunk, ha valaki azt állítja, ért a nyak betegségeihez és a fülzúgáshoz is!

A Tinnitus Klinika felszereltsége a fülzúgás kezelése szempontjából egyedülálló. Szakmai csapatunk átfogóan vizsgálja a fülzúgást, és nem kezdjük meg a kezelést addig, míg nem tárjuk fel a kiváltó okokat! Ebben segít minket a professzionális eszközparkunk, amelyhez foghatót jelenleg nem találhatunk máshol az országban.

Személyre szabott megoldások

Forrás: Unsplash

Nem mindig az a cél, hogy elmondhassuk: a fülzúgás megszűnt.

A sikertelen kezelések után fontos tudatosítani, hogy nem mindig csak a fülzúgás megszüntetése jelent megoldást, hanem a tünetek jelentős enyhítése is. A Tinnitus Klinika célja nem csak az, hogy elmondhassuk, a fülzúgás megszűnt, hanem az, hogy ha ez nem lehetséges, a fülcsengést olyan mértékben enyhítsük, hogy az ügyfél életminősége jelentősen javuljon.

Ehhez szükség van az ügyfél kitartására és türelmére is!

Tudjuk, hogy nehéz újra hinni a kezelés sikerességében, de fontos tisztában lenni azzal, hogy a kezelések nem mindig hoznak azonnali eredményeket. A terápia sikeressége nagyban függ attól, hogy

  • mik a kiváltó okok,
  • a fülcsengés megjelenése óta mennyi idő telt el a kezelés megkezdéséig,
  • és hogy a fülzúgásban érintett személy mennyire kitartóan vesz részt a kezelésben.

A fülzúgás megszüntetéséhez vagy enyhítéséhez szükség van arra, hogy az ügyfél a kezelés elejétől a végéig türelmes legyen, és együttműködjön. Ez azért lehet különösen nehéz, mert a kezelések időtartamát nem tudjuk pontosan meghatározni.

Tapasztaltuk már, hogy a változás 6-12 hét alatt indult el, de vannak esetek, amikor másfél, akár 2 év is szükséges ahhoz, hogy eredményeket tapasztaljunk. Fontos, hogy ennek tudatában tartsunk ki a kezelések végéig, ne adjuk fel a reményt félúton!

A Tinnitus Klinika segít átlendülni a mélypontokon a kezelés professzionális előkészítésével, és azzal, hogy az Ön alapbetegségének legmegfelelőbb komplex terápiát állítjuk össze. Nálunk szinte az összes klinikailag is igazolt eredménnyel rendelkező kezelés megtalálható, ami a fülzúgás megszüntetése céljából szóba jöhet, ami kezelés eredményességének valószínűségét jelentősen a csak egy-két eljárással dolgozó ellátóhelyeké fölé emeli.

A Tinnitus Klinika soha nem adja fel a reményt, hogy azzal a hírrel engedjük haza, hogy a fülzúgás megszűnt, vagy legalább jelentősen javult. Ön se adja fel!

Van megoldás a fülzúgására: az egyénre szabott terápia!