Rendelőnkben rendszeresen fordulnak meg olyan kliensek, akik számára mi már a sokadik állomás vagyunk, ahol próbálnak segítséget találni szűnni nem akaró fülzúgásukra. A vizsgálatok közben, mikor beszélgetünk, hamar kiderül, mi a sikertelen kezelés oka. A leggyakoribb hibákat gyűjtöttük össze most!

5 hiba, ami miatt a fülzúgás kezelése kudarcba fullad!

Forrás: 123RF

Hiszel a rossz mantrának: ,,Nincs megoldás!”

Nem egyszer találkozunk olyan történettel, amikor a klienseink arról számolnak be, hogy az előző helyeken néhány kezelés után azzal köszönnek el tőlük, hogy nincs a fülzúgásukra megoldás.

,,Tanuljon meg vele együtt élni. Ez van!”

Ismerős?

Ha ránk hallgatsz, ezt az egyik füleden beengeded, a másikon pedig ki.

Ezzel ugyanis azt üzenik neked, hogy a fülzúgásoddal nem lehet mit kezdeni. Ez nem igaz. Noha nincs a fülzúgásra mindenki számára felírható gyógymód, a fülzúgás kezelése nem lehetetlen! Tapasztalataink szerint a fülzúgás nagyrészt megszüntethető, vagy ha nem, akkor intenzitása mérsékelhető.

A Tinnitus Klinika munkatársai biztosak abban, hogy a fülzúgás nélkül, vagy azzal békében is lehet élni!

Nem történik a kezelés előtt komplex vizsgálat!

Sajnos a legtöbb esetben nem történik átfogó vizsgálat a fülzúgás kezelése előtt. Pedig nagyon fontos kideríteni, hogy milyen típusú fülzúgással állunk szemben, milyen régóta szenved tőle a kliens, mely frekvenciákat érinti a fülzúgás, illetve pontosan hol jön létre.

Ugyanilyen fontos kideríteni, hogy minek következtében jött létre a fülzúgás, hiszen a fülzúgás nem önálló betegség, hanem valamilyen alapbetegség kísérő tüneteként jelenik meg.

Az alapbetegség pedig többek között lehet keringési zavar, cukorbetegség, nyaki problémák vagy pajzsmirigy kóros működése. A fülzúgás kezelése nem lehet teljes anélkül, hogy a kiváltó okot ne kezeljük!

Ez azonban több orvosi terület szakembereinek összehangolt munkájával kivitelezhető, amit nem minden rendelőben tartanak szem előtt.

Általában csak a fülzúgást, mint tünetet kezelik, ez azonban nem elég!

5 hiba, ami miatt a fülzúgás kezelése kudarcba fullad!

Forrás: 123RF

Nem kaptál személyre szabott kezelést!

Tinnitus Klinikánkon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy komplex képet kapjunk a hozzánk érkezők állapotáról.

Nincs ugyanis két egyforma fülzúgás, emiatt aztán nincsen két egyforma kezelés sem!

Mi személyre szabott kezelést állítunk össze a vizsgálatok alapján, és ez az, ami a legtöbb rendelőben nem történik meg. Ehelyett minden fülzúgásos panaszra ugyanazt a kezelési eljárást  használják mindenkinél.

Ez önmagában még nem olyan rossz. Lesznek ugyanis kliensek, ugyanolyan típusú fülzúgással, amire pozitív hatással lesz ugyanaz az eljárás. És lesznek sokan, akiknek nem fog hatni, mert más típusú fülzúgása van, más alapbetegséggel, amire semmilyen hatással nem lesz az adott rutinkezelés!

Nem adsz lehetőséget más kezelésnek!

A fentiek következménye az, hogy a rossz tapasztalat miatt már nem kap sok bizalmat az a szakember, aki esetleg méltó lenne rá. Nem kapnak lehetőséget a többi kezelések, amelyek hatékonyak lehetnének.

Érthető az ellenállás, ugyanakkor nem szerencsés nemet mondani a javulás lehetőségére.

A fülzúgás kezelése türelem- és bizalomjáték. Bíznod kell a szakemberben, hogy talál megoldást a fülzúgásodra!

Nem csinálod végig!

Tudjuk, hogy a fülzúgás kezelése mennyi türelmet és kitartást igényel a klienseink részéről! Sajnos, nem tudjuk azt mondani, hogy a fülzúgás gyógyszeres kezeléssel határozott idő alatt elmúlik, így megértjük, hogy a bizonytalanság miatt sokan feladják a kezelést már az elején vagy a közepén.

A fülzúgás megszűnéséig vagy legalábbis az első eredményekhez néha hosszú út vezet. Hogy mikor áll be az első változás, az egyénenként változó. Függ attól, hogy milyen típusú fülzúgással állunk szemben, milyen régóta szenved tőle a kliens, és hogy mi a fülzúgás kiváltó oka. Van, akinél pár hónap alatt jelentkeznek az első pozitív tapasztalatok, de láttunk olyan esetet is, amikor egy év kellett a sikerhez.

Éppen ezért összetett a fülzúgás kezelése, és neked is aktívan részt kell venned benne, hogy sikeres legyen!

Sokszor elfogy a klienseink türelme, ha nem tapasztalnak rövid időn belül változást. Pedig, ha követjük az orvosi tanácsokat, és betartjuk az utasításokat, akkor előbb-utóbb meglesz az eredménye.

A Tinnitus Klinika munkatársai tisztában vannak azzal, mi mindenen bukhat el a fülzúgás kezelése. Végig melletted lesznek majd, és ellátnak tanácsokkal, hogy átsegítsenek a nehéz szakaszokon. Néhány hasznos tippünket itt is elolvashatod, melyekkel biztosan könnyebben kitartasz majd az áhított célig!

5 hiba, ami miatt a fülzúgás kezelése kudarcba fullad!

Forrás: 123RF

Nem foglalkozol az alapbetegségeddel!

Hiába kapod meg a számodra megfelelő fülzúgás kezelést, ha a fülzúgásodat kiváltó alapbetegségedet elhanyagolod. Ha nem teszed meg a szükséges lépéseket az alapbetegséged javulásának érdekében, akkor a fülzúgásod alig, vagy egyáltalán nem fog javulni.

A fülzúgás kezelések ugyanis a fülcsengést mint tünetet orvosolják, valamint emlékeztetik az agyat arra, hogyan működött a fülzúgás előtti időkben. Ám, ha cukorbetegként az értékeid romlanak, a pajzsmirigyed továbbra is rosszalkodik, a keringéseden pedig nem javítasz életmódváltással, a fülzúgás kezelése értelmét veszíti:

újra és újra visszaesel.

Javasoljuk, hogy vedd komolyan az alapbetegséged kezelését is! Válts életmódot, kezdj el sportolni, kövesd az orvosod utasításait! Hidd el, ha javulnak az értékeid, a fülzúgásod is jelentősen javulni fog!

Minden másban pedig a Tinnitus Klinika munkatársai segítenek! Jelentkezz be itt a hozzád legközelebb eső Tinnitus Klinikánkra egy komplex vizsgálatra!