Útmutatásra az élet szinte minden területén szükség lehet. Ha új karrierre váltanál, ha elakadsz az időd és a munkáid menedzselésében, vagy ha nem tudod, hogyan kezelj valamilyen konfliktus helyzetet. Ilyenkor jelenthet segítséget, ha egy coach megfogja a kezed, és elkezd kivezetni a nehézségek sűrűjéből. Megmutatja a fényt a sötét alagút végén, és támogat, amíg el nem jutsz a kijáratig. A jó hír, hogy fülzúgás esetén is létezik olyan szakember, aki tud neked segíteni: a tinnitus coach.

Miért lehet szükséged tinnitus coach segítségére?

A fülzúgás nemcsak amiatt okoz komoly nehézségeket a hétköznapokban, mert elviselhetetlen és kínzó az állandó zúgással élni. Mert valóban az: elveszíted a csendet, nehezen pihened ki magad, nincsen egy nyugodt pillanatod. Ám nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a fülzúgás komoly pszichés megterheléssel is jár.

Hogyan tud segíteni neked egy tinnitus coach?

forrás: Unsplash

Önmagában már a fülzúgás elviselése is borzasztóan megviseli az embert. Ehhez jön hozzá, hogy folyamatosan keresel megoldást a fülzúgás kezelésére, ami nem mindig jár sikerrel vagy eredményekkel. Ez a kilátástalannak tűnő megoldáskeresés pedig rendkívül megterhelő. Gyakran reményvesztett, keserű hangulatban telnek a napok, ami még nehezebbé teszi azt, hogy eltereld a figyelmedet a fülcsengésről. Ez az állapot megemelkedett stresszel jár, márpedig ha valamit biztosan tudunk a fülzúgásról, az az:

A stressz nemcsak előhozza, hanem fel is erősíti a fülzúgás tüneteit.

Klinikánkon a tinnitus coach munkája mindig a teljes egészségügyi kivizsgálás után következik, amennyiben a páciens leletei negatívak. A tapasztalatok szerint ugyanis a fülzúgással küzdőknél az esetek többségében nem egészségügyi probléma okozza a fülzúgást, hanem a krónikus stressz.

Éppen ezért fontos gyakorlatunkban az, hogy a fülzúgás kezelése mellett a stressz megfelelő kezelésére is kellő hangsúly kerüljön.

Hogyan tud segíteni egy tinnitus coach?

Friss és újszerű fogalomnak tűnhet a tinnitus coaching, pedig ez a Németországból származó komplex fülzúgás kezelő módszer jó ideje bizonyítottan hatékonyan segít az érintetteknek. Alkalmazásával az eddig tapasztalatokalapján jelentős javulás érhető el a fülzúgásban szenvedőknél. A tinnitus coaching nem egészségügyi, nem orvosi, és nem is pszichológiai tevékenység, sokkal inkább olyan eszközök tára, amit ha elsajátítasz, könnyebbé válhat a fülzúgással való együttélés.

Arról, hogy mi is történik pontosan a coaching során, tinnitus coach kollégánk, Flamm Gergely árult el részleteket:

,,Egy helyzetelemző coaching beszélgetés során feltérképezzük kliensünk stresszforrásait. Beszélünk arról is, hogy jelenleg mit tesz, hogyan viselkedik a számára stresszt jelentő helyzetekben, és milyen egyéb lehetőségek lehetnek számára.

Hogyan tud segíteni neked egy tinnitus coach?

forrás: Unsplash

Ezután kezdetét veszi a jellemzően 8-10 alkalmas tinnitus coaching folyamat, aminek keretében speciális, személyre szabott stresszkezelő technikák segítségével jelentősen enyhítjük klienseink fülzúgását.

Ezeket a módszereket meg is tanítjuk neki, hogy amennyiben újra visszatér, vagy felerősödik fülzúgása, már egyedül is képes legyen csendesíteni, megszüntetni azt.”

Flamm Gergely, Tinnitus Coach

Flamm Gergely, Tinnitus Coach

Flamm Gergely mentálhigiénés szakemberként, személyközpontú tanácsadóként, stresszkezelő és kommunikációs trénerként, és a Magyar Tinnitus Egyesület elnökhelyetteseként 25 éve foglalkozik emberekkel, és közel 10 éve tart egyéni tanácsadást és csoportos tréningeket. Klienseivel folytatott munkája során a legfontosabb célja, hogy minden esetben személyre szabott megoldásokat találjon a hozzá fordulók problémáira, nehézségeire.

,,Legnagyobb tapasztalatom a stressz alapú testi és lelki tünetek (tinnitus, körömrágás, hangulatingadozás, szorongás, teljesítmény csökkenés, kiégés, indulatkezelési problémák, alvászavar) kezelésében van, de sokan fordulnak hozzám önismereti, önértékelési kérdésekkel, párkapcsolati és munkahelyi nehézségekkel is.”

-mondja.

Tinnitusosokkal 2015 óta foglalkozik, amikor is egy képzésen megismerkedett Dr. Szalai László pszichológussal és fülzúgás specialistával, aki nagy átéléssel mesélt a tinnitusban szenvedő klienseivel kapcsolatos munkájáról, és arról, hogy a krónikus stressz milyen nagy százalékban okozza a hozzá eljutók fülzúgását. Mivel saját segítői munkája során ő is hasonlókat tapasztalt, így csatlakozott hozzá, hogy tőle tanulva, lelkiismeretes és felelősségteljes mentorálása mellett, minél több tinnitusosnak segíthessen.

Foglalj időpontot még ma!

Ha úgy érzed, nehezen kezeled a stresszt, a fülzúgásod nyomás alatt felerősödik, és semmilyen egészségügyi problémát nem sikerült eddig felfedezni a háttérben, tinnitus coach kollégánk segíthet! Biztos lehetsz abban, hogy tinnitus coaching alkalmaink során személyre szabott segítséget kapsz, amit jól tudsz majd hasznosítani a hétköznapokban!

Időpontot foglalok!